torsdag den 10. oktober 2013

Bag facaden

Ghost Girl
Denne smukke skulptur er lavet af Kevin Francis Gray(f. 1972), uddannet inden for tre forskellige kunst skoler) er en kunstner, som har fokus på det mere melankolske aspekt af livet. Han har haft adskillige udstillinger, og endda vundet en pris.
Hans værker har ofte en dobbelt mening, og ofte må man kigge bag facaden, for at få den sande mening, som på f.eks. Ghost Girl.

En ellers så uskyldig pige står smukt med perlerne dinglende hele vejen ned til hendes tæer, og ansigtet er skjult bag. Hun står med let bøjet hoved, og ser en smule genert ud. Men går man tættere på, og løfter sløret, ses Ghost Girl's sande tanker.

Ghost Girl - closeup


Ghost Girl - behind
For bag facaden gemmer det sande ansigt sig - vel og mærket et kranium i dette tilfælde. Masken/facaden er fjernet, og tankerne om døden(=selvmordtanker) viser sig, specielt hvis man tager sig en lille en lille runde bag om Ghost Girl ses hendes sande intentioner.

Tegnene på selv-skade er synlige, og selvom Ghost Girl fremstår som en genert pige, er hun nok i virkeligheden meget bedrøvet, og gør sit for at skjule sine triste tanker. Depression er så sandelig en tung byrde.
------------
Jeg synes, at Kevin Francis Gray's værker er vidunderlige. Jeg har desværre ikke selv haft mulighed for at beskue hans værker i virkeligheden, men billederne går an indtil videre.
Med Ghost Girl (og mange af hans andre værker) for han smukt og realistisk portrætteret den knap så behagelige side, af hvad menneskets sind nogen gange kan være tynget af.

Kevin Francis Gray's officielle hjemmeside:
http://kevinfrancisgray.com/home/home.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar